Energiezuinigste liften van Mitsubishi en Wittur

Mitsubishi Elevator Europe heeft een A-energielabel gescoord op een in Utrecht geïnstalleerde lift van het type Nexway. Ook Wittur GmbH heeft een aantal liften in het eigen kantoor in Wiedenzhausen (D) laten meten met als resultaat een A-energielabel.

Beide – ook in nederland vertegenwoordigde – firma’s zijn de nederlandse marktleider KONE daarmee voorbij gegaan. KONE bleef eerder dit jaar steken bij een B-label. De installaties werden na installatie gemeten volgens de VDI 4707. Het ziet er naar uit dat de trend is gezet en dat energieverbuik van liften de aandacht krijgt die het verdient. Het is vooral goed nieuws dat er een flinke competitie (en dus concurrentie) op gang is gekomen. Dat Wittur er in is geslaagd om zo goed te scoren heeft wat dat betreft nog een extra bij-effect: Wittur Nederland, gevestigd in Almere, is toeleverancier van vrij op de markt verkrijgbare liftcomponenten die toegepast kunnen worden door alle kleine en middelgrote Nederlandse liftenfirma’s.