KONE introduceert zijn meest energiezuinige lift

KONE timmert behoorlijk aan de weg als het gaat om energieverbruik van liftinstallaties en dat is een goede zaak. Lees hier het hele persbericht. Onduidelijk is echter hoe het energieverbruik van de nieuwe KONE installatie zich verhoudt tot andere produkten. O.a. Otis en Schindler claimen zeer energiezuinige liften te kunnen leveren en de kleinere firma’s kunnen uit vrij op de markt verkrijgbare kwaliteitsprodukten ook energiezuinige liften samenstellen.

Het is meer dan ooit tijd voor een standaard waarmee het energieverbruik van liften daadwerkelijk gemeten kan worden. Arend Consultants kan deze metingen uitvoeren. Daardoor is een energielabel toe te kennen aan liftinstallaties en wordt een objectief vergelijk tussen de verschillende produkten mogelijk. Daarnaast heeft Arend Consultants een energieprestatiebestek ontwikkeld waarmee duidelijke eisen gesteld worden aan het maximale energieverbruik.